Mogelijk snel nieuwe winkel in voormalig pand Bristol Emmeloord: 'Populaire plek'

EMMELOORD • Zo 29 september 2024 | 12:18 • Zondag 29 september 2024 | 12:18

Schoenenwinkel Bristol verdwijnt definitief uit Emmeloord. In het pand aan de Lange Nering komt hoogstwaarschijnlijk een nieuwe winkelzaak. De gesprekken daarover tussen de verhuurder en potentiële huurders lopen, vertelt de vastgoedbeheerder. "Het is een populaire plek."

Ondernemers die al in het winkelcentrum zitten zouden wel willen uitbreiden, terwijl andere winkeliers ook wel oren naar zouden hebben naar de plek. Het is volgens de beheerder een relatief gunstige plek in de winkelstraat en er ligt een parkeerplaats om de hoek.

Verderop in de straat is het minder druk: daar staan steeds meer panden leeg.

Faillissement
De Nederlandse tak van de Belgische schoenenreus ging eind augustus failliet. Begin september hielden zeven filialen van Bristol nog een faillisementsuitverkoop, waaronder die in Emmeloord. Destijds waren er nog partijen in de running voor een doorstart, maar die zijn volgens de curator inmiddels afgehaakt.

Naast het hoofdkantoor in Eindhoven had Bristol in Nederland 78 vestigingen. Er werkten zo'n 370 werknemers. Zij verliezen hun baan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel