Lelystadse wethouder: 'Trots op iedereen die strijdt tegen eenzaamheid'

LELYSTAD • Za 28 september 2024 | 8:00 • Zaterdag 28 september 2024 | 8:00

"Ik ben trots op alle mensen en organisaties in de gemeenschap die een rol spelen in de strijd tegen eenzaamheid." Dat zegt de Lelystadse wethouder Annemieke Messlink-Dijkstra in over de week tegen eenzaamheid. In haar stad zijn 75 mensen en organisaties die zich hebben aangesloten in de coalitie 'Eén tegen eenzaamheid'.

Die 75 vindt Messelink een mooi aantal op een stad van ruim 84.000 inwoners. Toch is het volgens haar de vraag of je iets kunt doen tegen eenzaamheid. "Maar je kunt wel iets doen voor ontmoetingen. Dat faciliteert de plaatselijke overheid."

Volgens de wethouder is het ontzettend moeilijk om te meten of eenzaamheid minder is geworden. "Wat we wel kunnen meten is hoeveel bezoekers de bijeenkomsten trekken. En hoeveel mensen de app 'Lelystad met elkaar' gebruiken.'' Op basis van die cijfers zegt de wethouder dat ze ziet dat mensen elkaar in ieder geval ontmoeten.

Hand in hand
Daarnaast luistert Messelink graag naar de verhalen van mensen die naar bijeenkomsten zijn geweest: "Ik hoorde laatst over een maaltijd waar twee mensen elkaar ontmoet hadden. De volgende keer kwamen ze hand in hand. Dat is een mooi verhaal."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel