Drontenaar langer vast na melding nieuw schietincident in dorp, ook verdacht van bedreiging

DRONTEN • Vr 27 september 2024 | 14:24 • Vrijdag 27 september 2024 | 14:24

Een 20-jarige man die eerder deze maand werd opgepakt na een mogelijk nieuw schietincident in Dronten blijft 90 dagen langer in de cel. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland bepaald.

Of er in de nacht van 13 op 14 september daadwerkelijk geschoten is in de omgeving van Het Hogerhuis en de Fazantendreef, blijft onduidelijk. Buurtbewoners hoorden schoten, maar volgens het Openbaar Ministerie (OM) had de opgepakte man alleen munitie voor een wapen in zijn bezit.

De Drontenaar wordt ook verdacht van een bedreiging, mishandeling en vrijheidsberoving. Over de precieze toedracht kan het OM nog niets zeggen.

Conflict scooterrijder en fietser
De politie meldde eerder dat in de bewuste nacht een scooterrijder en een fietser een conflict met elkaar hadden. De politie wilde in verband daarmee de 20-jarige Drontenaar aanhouden, maar die ging er aanvankelijk vandoor. Hij werd de volgende nacht alsnog opgepakt.

Vanwege de recente dodelijke schietpartij aan de Blaasbalg in Dronten trok de melding van een mogelijk nieuw schietincident in het dorp extra de aandacht. De politie zei destijds ook te bekijken of er een samenhang was tussen beide zaken, maar daar lijkt vooralsnog geen sprake van te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel