Aftrap van sportseizoen in NOP: 'Om gedrag op en rond velden te veranderen'

NOORDOOSTPOLDER • Vr 27 september 2024 | 12:15 • Vrijdag 27 september 2024 | 12:15

Ouders en trainers uit Noordoostpolder zijn vrijdagavond welkom voor de aftrap van het sportseizoen in die gemeente. Het is voor het eerst dat deze opening wordt gehouden. De aftrap staat in het teken van gedrag van ouders en trainers op en rond de sportvelden.

Het evenement valt in de lokale 'Week van de Sport' waarin inwoners allerlei sporten kunnen uitproberen. Dat was jaarlijks rond deze tijd ook mogelijk voor basisscholieren, maar dit keer niet. Dat komt omdat er voor de zomer al een lesprogramma op de scholen is gehouden, verklaart sportcoach Bart Maljers van welzijnsorganisatie Carrefour.

Tips van Alex Pastoor om beter te coachen
Nu volgt een programma voor ouders en trainers om verenigingen aan elkaar te verbinden en te inspireren. "Ze hebben allemaal te maken met een tekort aan vrijwilligers en hebben niet altijd de juiste bagage om een team te begeleiden", zegt Maljers. "Iedereen doet dat op z'n eigen manier."

Om die reden is oud-hoofdtrainer Alex Pastoor van Almere City FC uitgenodigd. Hij neemt ouders en trainers mee in de wereld van de topsport. Zo vertelt Pastoor hoe je het beste uit jezelf en het team kunt halen. Ook Carrefour kan die ondersteuning bieden, zegt Maljers.

Carrefour: 'Kinderen stoppen vaak door gedrag op veld'
Vervolgens is de humoristische theatervoorstelling 'Kom op nou jongens!' van Stichting Positief Coachen te zien. Dit stuk gaat over positief coachen. Maljers stelt dat de avond daarop is gericht omdat ook in Noordoostpolder kinderen afhaken door te fanatiek gedrag op en rond het sportveld.

"Het is te vaak gefocust op het winnen, ook langs de lijn. Dat heeft zijn weerslag op kinderen. Winnen is ook wel onderdeel van sport maar het is bijzaak van het spelletje. Als je verliest, moet je het spelletje toch leuk vinden."

De aftrap van het sportseizoen in Noordoostpolder is vrijdagavond van 19.15 tot 22.00 uur in Theater 't Voorhuys in Emmeloord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel