Knalliefhebbers kunnen komende vijf jaar terecht bij sportpark voor carbidschieten

LELYSTAD • Vr 27 september 2024 | 13:25 • Vrijdag 27 september 2024 | 13:25

Liefhebbers van carbidschieten in Lelystad kunnen ook de komende vijf jaarwisselingen terecht bij korfbalvereniging Exakwa. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten op basis van geluidsmetingen die de afgelopen twee jaarwisselingen zijn gedaan.

Tot 2022 werd gebruik gemaakt van het sportveld bij het voormalige gebouw van Scholengemeenschap Lelystad (SGL), maar omdat het gebouw werd gebruikt voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne werd besloten om uit te wijken naar het veld van korfbalvereniging Exakwa op sportpark Langezand.

Dat veld was volgens de gemeente een goede optie, omdat het op meer dan 400 meter van de eerste woningen afligt, goed bereikbaar is voor de hulpdiensten en er voldoende parkeerplekken zijn. Uit de evaluatie van de gemeente blijkt nu dat er wel overlast kan worden ervaren, maar dat deze locatie als acceptabel kan worden aangemerkt.

Regels
Aan het carbidschieten zijn ook regels verbonden. Zo mag er alleen met een bal geschoten worden, moet je minimaal 16 jaar oud zijn en moet er iemand zijn die de veiligheid in de gaten houdt, zorgt voor EHBO-, blus- en beschermingsmiddelen en het carbid op een veilige manier aansteekt. Daarnaast mag er alleen geknald worden tussen 10:00 uur en 17:00 uur op oudjaarsdag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel