Lelystad neemt maatregelen tegen overlast door drinken op straat

LELYSTAD • Vr 27 september 2024 | 10:36 • Vrijdag 27 september 2024 | 10:36

Gezellig een biertje doen mag binnenkort op een aantal openbare plekken in Lelystad niet meer. Het college van burgemeester en wethouders heeft namelijk het alcoholverbod in de Algemene Plaatselijke Verordening aangepast. Zo wil het college overlast door alcoholgebruik op straat tegengaan. Door dit besluit kan direct worden opgetreden als dat nodig is.

Op een aantal locaties in de stad mocht je al langer geen alcohol drinken of bij je hebben. Zo was er een alcoholverbod binnen een straal van 50 meter van de scholen, mocht je niet drinken rondom de winkelcentra en op het horecapleintje. Voor die laatste geldt dat er wel gedronken mag worden op de terrassen van horecagelegenheden.

Ook was er al een alcoholverbod op en rondom het trein- en busstation, bij parkeerplaatsen van parken, sportvelden, speeltuinen en klimtoestellen.

Nieuwe plekken
Bij het winkelcentrum 't Lelycentre mag je straks ook niet meer in het openbaar drinken of alcohol bij je dragen. Specifiek is dat in het gebied bij de Polderdreef, Parkzijde, Houtribdreef en Zuigerplasdreef.

Daarnaast mag er voortaan ook niet gedronken worden in de omgeving van de winkels bij de Rode Klif. Het gaat dan om het gebied tussen het Veluwsepad, de Zuiderzeelaan tot de Rode Klif.

Ook mag er straks geen alcohol genuttigd worden op een bepaald deel van de Voorstraat. Specifiek gaat het om het gebied tussen de kruising Zeelaan/Merenlaan en Oostzeestraat/Gooimeerstraat, bij de Jumbo-supermarkt. Het verbod gold eerder voor de gehele Voorstraat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel