Verouderde skatebanen in Dronten moeten vernieuwd of vervangen worden, gemeenteraad gaat met drie opties verder

DRONTEN • Vr 27 september 2024 | 7:39 • Vrijdag 27 september 2024 | 7:39

De gemeenteraad van Dronten weet iets concreter hoe het verder moet met de skatebanen binnen de gemeente. De raad heeft donderdagavond besloten welke plannen er sowieso niet zullen komen. Ook is besloten welke opties het college van burgemeester en wethouders nu wel verder (financieel) moet uitwerken.

Dat er iets moet gebeuren is al jaren duidelijk. De drie skateplekken in Dronten, en de banen van Swifterbant en Biddinghuizen zijn aan vervanging toe. Volgens een onderzoek zijn de vijf skatebanen verouderd en geven ze daardoor een onveilig gevoel.

Drontense skaters zelf dienden al in 2022 een petitie in voor nieuwe dan wel opgeknapte skateplekken. De jongeren in Dronten vertelden toen ook aan ons waarom de skatebanen aan vervanging toe zijn:

Van 4 opties, naar 2, naar 3
De gemeente legde de raad eind vorig jaar vier opties voor. Daarvan zijn er nu twee geschrapt. Er blijven er dus twee over, maar daar komt wél weer een nieuwe derde optie bij.

De Dronter gemeenteraad wil in ieder geval niet de optie om alle skatebanen alleen maar een opknapbeurt te geven en geen enkele nieuwe baan te bouwen. Ook ziet de raad niets in de optie om alle vijf de skatebanen te slopen en daarna slechts één baan in Dronten te bouwen, hoe geweldig die dan ook zou worden.

Wat wordt wel onderzocht?
Optie 1: Een opknapbeurt voor de huidige locatie in Swifterbant, een nieuwe skatebaan in Biddinghuizen, en een grote uitbreiding voor één van de bestaande skateplekken in Dronten. De twee overige banen in Dronten gaan dan wel weg.

Optie 2: Een opknapbeurt voor de huidige locatie in Swifterbant, een nieuwe skatebaan in Biddinghuizen, en één uitgebreide skateplek op een nieuwe locatie in Dronten. Ook bij dit scenario verdwijnen de andere skatebanen in Dronten.

Optie 3: Een opknapbeurt voor de huidige locatie in Swifterbant, een nieuwe skatebaan in Biddinghuizen, een grote uitbreiding voor één van de drie Drontense skatebanen. En bij deze nieuwe optie moeten de twee overige banen in Dronten wél blijven en eveneens opgeknapt worden.

Het college van B en W gaat de drie denkrichtingen nu verder uitwerken en voorzien van een kostenplaatje. De gemeenteraad van Dronten gaat dan op een later moment definitief de knoop doorhakken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel