Winnende postcode in Creil: de buurt wint 1 miljoen euro 

CREIL • Do 26 september 2024 | 16:48 • Donderdag 26 september 2024 | 16:48

Goed nieuws donderdag voor bewoners van de Adam Pijnackerstraat in Creil. Negen deelnemers van de Postcode Loterij mogen daar 1 miljoen euro verdelen. Ambassadeur en presentator Humberto Tan deelde cheques tussen de 76.923 en 307.692 euro uit.

"Eigenlijk onwerkelijk. Echt fantastisch, je wint niet iedere dag dus dan gaat er wel wat door je heen", zegt winnaar Minne. "We hadden gisteren een mail gekregen en wisten het één en ander maar je weet niet wat dus blijft het een verrassing."

Toch geen spam
De mail die de buurtbewoners kregen viel bij veel mensen in de spam en zij geloofden in eerste instantie niet dat ze een prijs zouden krijgen.

"We dachten eigenlijk dat het nep was, maar toen we iets meer onderzoek gingen doen naar de persoon achter de e-mail bleek het toch echt te zijn", vertellen bewoners José en Frans. Tegen Humberto Tan zeggen ze: "We waren heel erg nerveus toen we wisten dat ze voor de deur zouden staan."

De televisiepersoonlijkheid is nooit eerder in Creil geweest en reisde met een goed gevoel af naar het dorp: "Ik ben er hier voor het eerst en als je weet dat je mensen veel geld gaat geven, is dat altijd een feest." Volgens hem wisten de winnaars dat ze iets zouden krijgen, maar niet of het 100 euro was of 76.000 euro.

Cheque aannemen van mama
In de mail van de Postcode Loterij werd verzocht om op een bepaald tijdstip thuis te zijn. Eén van de bewoners liet haar zoon de prijs aannemen. "Ik was bezig met mijn scriptie en toen werd er ineens aangebeld, ik wist van niks", zegt de 21-jarige Mark.

"Het voelt onwerkelijk, alsof je straks wakker wordt en dat het een droom was, bizar." Humberto vraagt of hij zelf ook nog hoopt op een deel van de prijs. "Ik hoop dat ik de laatste tijd mijn kamer goed genoeg heb opgeruimd", zegt hij grappend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel