Chris Jansen houdt voet bij stuk en neemt persoonlijk geen afstand van 'Minder minder'-uitspraak

FLEVOLAND • Do 26 september 2024 | 16:47 • Donderdag 26 september 2024 | 16:47

Niet relevant. Zo noemt staatssecretaris van OV en Milieu Chris Jansen zijn persoonlijke opvattingen over de ‘Minder Marokkanen’-uitspraak. Eerder deze week nam de Almeerder vanuit zijn politieke rol wel afstand van die opmerking.

De PVV-politicus bevestigde afgelopen maandag in het tv-programma Goedemorgen Nederland dat hij de uitspraak, die Geert Wilders in 2014 deed, nog steeds goedkeurt. Jansen was destijds raadslid van de PVV in Almere en deed als enige geen afstand van de uitspraak, waarvoor Wilders in 2020 werd veroordeeld.

PvdA-Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop eiste dinsdag dat Jansen alsnog afstand zou doen van die uitspraak. Daarop liet hij weten dat zijn persoonlijke opvatting geen reflectie is van het kabinetsbeleid en dat hij als staatssecretaris wel afstand neemt. Bij zijn aantreden liet hij ook al weten nu een andere rol te hebben.

Minister-president Schoof voegde er later aan toen dat persoonlijke opvattingen er in de politieke functie niet toedoen. De Hoop vroeg Jansen daarna of hij onomwonden afstand kon doen van de uitspraak, maar Jansen noemt zijn persoonlijke opvattingen tegenover het ANP ‘niet relevant’.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel