In Dronten duiken overal badeendjes op, 'Pak je hem op of loop je door?'

DRONTEN • Do 26 september 2024 | 15:32 • Donderdag 26 september 2024 | 15:32

Op de brievenbus, in een speeltuin of in de fontein voor het stadhuis; je zou ze overal in Dronten kunnen tegenkomen. Badeendjes. Met om de nek een kaartje met een QR-code. Als je daar op klikt kom je uit op het Instagram-profiel @in.mijn.eendje. En dat is een belangrijke hint, want het blijkt allemaal te maken hebben met de Week tegen Eenzaamheid.

Winanda Wouda heeft de eendjes samen met haar collega's van Meerpaal Welzijn in het dorp verspreid. "Je komt de eendjes in hun eentje tegen en wat doe je dan? Pak je hem op, ga je er iets mee doen of loop je door?"

Ze hoopt dat mensen de QR-code ook daadwerkelijk scannen en zo op hun Instagram terechtkomen. Daar kun je dan in contact komen met één van de medewerkers van de organisatie. "We hopen in ieder geval met mensen in gesprek te komen over eenzaamheid. Omdat het ook bij iedereen in de buurt kan voorkomen."

Geen aansluiting
Volgens Winanda komt het best wel veel voor dat mensen geen aansluiting kunnen vinden, in alle leeftijden. "Je kan dan met ons als sociaal werkers contact opnemen. We gaan dan kijken; wat zou je willen, wat past er bij je? Zo zijn er bijvoorbeeld wandelactiviteiten waar iedereen bij aan kan sluiten."

Er kwam ook wel wat kritiek op de actie. Sommige mensen vinden de eendjes vervuilend voor het milieu. Dat valt volgens Winanda wel mee omdat veel mensen de eendjes meenemen naar huis. Aan het einde van de actie doet de organisatie nog een rondje door het dorp om te kijken of er nog ergens badeendjes rondzwerven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel