Deze provinciale wegen zijn volgens Flevolanders het meest onveilig

FLEVOLAND • Do 26 september 2024 | 18:00 • Donderdag 26 september 2024 | 18:00

De Biddingringweg, Espelerweg, Hanzeweg, Markerwaarddijk en de Oostvaardersdijk zijn volgens inwoners van Flevoland de gevaarlijkste provinciale wegen. Dat blijkt uit een enquête van de provincie Flevoland.

Flevolanders konden op een kaart aangeven welke locaties ze onveilig vinden in deze provincie. In totaal hebben Flevolanders 1.100 keer de enquête ingevuld.

Uit de antwoorden blijkt ook dat Flevolanders tijdens de meeste verkeerssituaties het liefst 80 kilometer per uur willen rijden op provinciale tachtigkilometerwegen. De geënquêteerden begrijpen dat de snelheid verlaagd wordt bij kruispunten en locaties waar bebouwing dichtbij de weg staat.

De deelnemers mochten ook aangeven welke verkeerssituaties zij als het onveiligst ervaren. Ze noemden inhalende tegenliggers en grote snelheidsverschillen. Maar ook te hard rijden, afleiding door de mobiele telefoon en door rood licht rijden.

Tractor inhalen
De provincie vroeg ook bestuurders van landbouwvoertuigen om hun mening. Driekwart van hen geeft aan het geregeld gevaarlijk te vinden als ze ingehaald worden door automobilisten. Wel voelt het merendeel zich veilig op de provinciale weg.

Met de resultaten uit de enquête wil de provincie de veiligheid op de wegen verhogen. In januari wordt een nieuw wegenplan vastgesteld. Daar wordt ook gekeken naar de risicoanalyse van de wegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel