Twee 19-jarige Flevolanders gearresteerd na ontvoering Rotterdammer

FLEVOLAND • Wo 25 september 2024 | 15:00 • Woensdag 25 september 2024 | 15:00

Twee 19-jarige jongens uit Lelystad en Almere worden ervan verdacht een leeftijdsgenoot uit Rotterdam te hebben ontvoerd. De politie hield dinsdagavond een auto aan op de snelweg, in de richting van Rotterdam naar Gouda.

De politie werd rond 22.00 uur gealarmeerd door ooggetuigen, die zagen dat een jongeman een auto werd ingetrokken in de Maasstad. Een omstander had het kenteken van het voertuig genoteerd.

Een uur later konden agenten de auto op de snelweg staande houden. Daarin zaten de twee verdachten en het slachtoffer. Er zou tijdens de rit een voorwerp uit het voertuig zijn gegooid, mogelijk gaat het om een vuurwapen.

Het motief van de ontvoering is nog niet bekend. De verdachten zijn aangehouden en worden gehoord.

Tweede ontvoering in korte tijd
Het is de tweede keer in korte tijd dat er Flevolanders betrokken zijn bij een ontvoering in Rotterdam. Drie weken geleden werd een 60-jarige man ontvoerd door vier Almeerders en meegenomen in een auto. Dat voertuig werd later op de avond staande gehouden in Amsterdam.

Of er verband is tussen de twee zaken, kan de politie niet zeggen. "Dat maakt ongetwijfeld onderdeel uit van het onderzoek."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel