Almere bouwt eigen kantoor uit zonder vergunning: 'per abuis vergeten'

ALMERE • Wo 25 september 2024 | 8:13 • Woensdag 25 september 2024 | 8:13

De gemeente Almere heeft geen vergunning aangevraagd voor de uitbouw van het eigen gebiedskantoor in Oosterwold. Terwijl dat voor de metershoge houten constructie wel zou moeten. Een omwonende noemt het bouwwerk gevaarlijk. De gemeente zegt de vergunningsaanvraag te zijn vergeten en wil alsnog een 'legaliseringstraject' aangaan.

De gemeente startte zo'n drie weken geleden met de uitbouw met een houten constructie. De pergolaconstructie die wordt gebouwd, is hoger dan tweeëneenhalve meter en daarom vergunningsplichtig. "Ik vraag me af of er wel gekeken is naar de vereiste fundering en windbelasting", aldus omwonende Michel de Bondt. Volgens hem kunnen kinderen op het bouwwerk klimmen en dat zou niet veilig zijn.

En nu?
Een gemeentewoordvoerder laat weten dat de aanvraag 'per abuis' is vergeten. Het gebouw wat nu als gebiedskantoor dient, werd in 2021 aangekocht van Staatsbosbeheer. Het aan te bouwen gedeelte zou onderdeel hebben uitgemaakt van het oorspronkelijke ontwerp.

De gemeente zegt alsnog een vergunning aan te willen vragen via een zogenaamd 'legaliseringstraject'. In zo'n traject kan de aanvrager alsnog een omgevingsvergunning krijgen.

Andere juridische mogelijkheden zouden kunnen zijn dat er een boete wordt opgelegd of dat de bouw moet worden gestaakt. Volgens de gemeentewoordvoerder is van een bouwstop geen sprake omdat de constructie al zo goed als voltooid is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel