Moeder doodgebeten baby voor de rechter voor dood door schuld

EMMELOORD • Wo 25 september 2024 | 6:01 • Woensdag 25 september 2024 | 6:01

De rechtbank in Lelystad buigt zich woensdag over de zaak tegen de moeder van het baby'tje dat in augustus vorig jaar in Emmeloord werd doodgebeten door een hond. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt de 34-jarige vrouw dood door schuld en grove nalatigheid.

Wat er op 24 augustus vorig jaar is gebeurd in de Staalstraat is nog steeds niet bekend. Wel is duidelijk dat het kind is gebeten door de hond van het gezin en daardoor later in het ziekenhuis is overleden. Het dier was een kruising tussen een Amerikaanse staffordshire-terriër en een pitbull.

'Gevaarlijk dier'
Het besluit van het OM om te vervolgen is genomen, omdat de moeder had kunnen weten dat het dier gevaarlijk was. Deskundigen deden na het fatale incident een zogenoemde 'gedragsobservatie' van de hond. Zij adviseerden om het dier te laten inslapen. De officier van justitie nam vervolgens het besluit om dat inderdaad te laten doen. De eigenaren van de hond deden toen afstand van het dier.

De dood van de baby zorgde ook landelijk voor consternatie. Zo werden er Kamervragen gesteld over het aantal bijtincidenten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel