Urker horecaondernemer Albert Snoek krijgt taart van maker Jamballasaus

URK • Di 24 september 2024 | 17:36 • Dinsdag 24 september 2024 | 17:36

Verbaasd was horecaondernemer Albert Snoek uit Urk door de uitgebreide media-aandacht over de Jamballasaus op Urk. De saus is landelijk te bestellen, maar Urk is een grootverbruiker en dat komt door Snoek. Omroep Flevoland ging twee weken geleden langs bij hem voor een verklaring en dat verhaal ging viral door heel het land.

"Ik was te horen op de radio, ook Editie NL kwam nog langs. Ik was echt verbaasd", zegt de Urker ondernemer. Om dit succes te vieren kwam de maker van de pittige saus naar Urk toe om Snoek een taart te overhandigen. "Heel leuk, het is een stukje waardering", zegt Snoek met een glimlach op zijn gezicht.

'Net wat meer bestellingen'
Niet alleen Snoek is geschrokken van de hoeveelheid aandacht voor het pittige sausje. Ook Sietze Jonker van Elite BV, de maker van de saus, was enorm verbaasd. "Het heeft best wat teweeg gebracht", zegt Jonker.

"We hebben veel ondernemers die onze vertegenwoordigers nu vragen: kunnen we ook eens het sausje proberen?" Daarnaast merkt hij ook dat de saus een stuk meer besteld wordt. "De groothandels kopen het net wat vaker in."

Urkers bestellen niet extra
Toch merkt Snoek niet per se dat veel meer Urkers de saus nu extra bestellen. "De meeste Urkers kennen de saus inmiddels wel. We hebben het ook al jaren in ons assortiment."

Zo heeft hij dus het 'Broodje Jamballa'. Een warme pistolet met kip, kaas en flink wat van de saus.

"Het broodje waar het allemaal mee begon, staat nog altijd op nummer één. En anders willen ze de saus wel bij de friet. Bij bijna alle bestellingen zit wel iets met de saus", vertelde de trotse Snoek eerder.

Broodje Jamballa

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel