Festival moet ervoor zorgen dat scholieren gaan sporten

LELYSTAD • Di 24 september 2024 | 16:26 • Dinsdag 24 september 2024 | 16:26

Ruim 1600 scholieren uit Lelystad maken de komende dagen kennis met verschillende sporten. Op de velden rond sporthal De Rietlanden laten atleten van 23 verenigingen hun sport zien. De scholieren mogen meedoen.

Leerlingen van groep 8 van de basisschool en eersteklassers van de middelbare school zijn uitgenodigd voor deze sportdagen. Volgens Bas Bokkes van Sportbedrijf Lelystad is dit de leeftijdscategorie die vaak stopt met sport.

Hij merkt op dat kinderen die naar de middelbare school gaan, stoppen met sporten omdat ze andere interesse krijgen en uit het traditionele verenigingsleven stappen.

"We willen proberen om zo veel mogelijk kinderen in een leuke sport te krijgen in Lelystad." De hoop is dat de kinderen een leuke sport vinden die bij hen past, mogelijk voor de rest van hun leven.

Handbalvereniging Lelystad is één van de deelnemende clubs. Naren Sahai is secretaris bij de vereniging en hoopt dat leerlingen zijn sport weten te vinden. "Ik verwacht het wel eigenlijk. Iedereen is welkom."

Mochten de scholieren een leuke sport hebben gevonden, dan kunnen zij zich aanmelden voor een proefles.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel