Voormalig kantoorpand aan de Grote Markt wordt omgebouwd tot hotel

ALMERE • Di 24 september 2024 | 16:24 • Dinsdag 24 september 2024 | 16:24

Op de Grote Markt in Almere Centrum wordt binnenkort een nieuw hotel geopend. Het voormalige kantoorpand aan de Grote Markt 9, dat momenteel deels leegstaat, wordt omgebouwd tot een hotel met 25 kamers.

De gemeente Almere heeft de omgevingsvergunning vorige week verleend. Met de bestaande hotels Cataleya en Anno groeit het aantal hotels op de Grote Markt hiermee naar drie.

Bovenste verdiepingen
Het gebouw aan de Grote Markt 9 bestaat uit vier verdiepingen. De begane grond is al in gebruik door coffeeshop Boerejongens en restaurant Palmyra Food, die niet worden meegenomen in de verbouwingsplannen.

De transformatie betreft alleen de bovenste verdiepingen, die worden omgezet van kantoorruimte naar hotelkamers.

Het pand is in januari van dit jaar verkocht aan een particuliere belegger. Volgens PropertyNL zou het voor 1,03 miljoen euro zijn verkocht.

Eerdere plannen
In 2020 had hotel Cataleya plannen om uit te breiden met een hotel aan de Grote Markt, waar destijds club 26Twelve zat. Die aanvraag werd echter afgewezen door de gemeente Almere. Hotel Cataleya B.V. was het oneens met dit besluit en spande een rechtszaak aan.

Het nieuwe hotel krijgt een eigen ingang op de begane grond en staat volgens de gemeente volledig los van hotel Cataleya. Of de eigenaar van het nieuwe hotel banden heeft met hotel Cataleya, is bij de gemeente niet bekend.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel