Supermarkteigenaar ziet af van plan om geen statiegeld uit te keren: 'Blijkt wettelijk niet toegestaan'

ALMERE • Di 24 september 2024 | 10:08 • Dinsdag 24 september 2024 | 10:08

De PLUS in de Almeerse Muziekwijk blijft toch statiegeld uitkeren aan klanten. Supermarktmanager Edwin van Ommen gaf maandag aan van plan te zijn om daarmee te stoppen, om lange rijen tegen te gaan. Maar hij ziet nu toch van dat plan af.

"Ik dacht een oplossing te hebben gevonden voor de overlast maar deze blijkt wettelijk niet toegestaan", schrijft hij aan Omroep Flevoland. Het plan was om statiegeldbonnen voortaan alleen nog maar te verzilveren tegen boodschappen, en niet meer voor geld.

Maar dat mag dus niet, vertelde een woordvoerder van Statiegeld Nederland maandag al: "Het statiegeld is van de mensen en ze hebben het recht om dat terug te krijgen."

Lees ook: Almeerse supermarkt betaalt geen statiegeld meer uit, maar mag dat wel?

Statiegeldjagers
Van Ommen nam de maatregel, omdat hij ziet dat er geregeld een lange rij voor de innameautomaat staat. Hij wilde zorgen dat alleen zijn eigen klanten gebruik gingen maken van de automaat, door statiegeldjagers te ontmoedigen.

Om de lange rijen alsnog te temperen, roept hij zijn klanten nu op om vaker statiegeldflessen en -blikjes in te leveren en de bonnetjes zoveel mogelijk in te leveren tijdens het boodschappen doen.

"Dit zal niet hetzelfde effect hebben en dat is jammer, maar wij willen niet de wet overtreden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel