Gemeenteambtenaren hebben luisterend oor voor getergde wijkbewoners

ALMERE • Di 24 september 2024 | 7:33 • Dinsdag 24 september 2024 | 7:33

Een delegatie van de gemeente Almere is maandagmiddag op bezoek geweest bij omwonenden van bedrijventerrein De Steiger in Almere Haven. De buurtbewoners zeggen regelmatig last te hebben van geluidsoverlast door straatraces en ook door knalvuurwerk.

"Het was een gigantische knal," vertelt buurtbewoner Ria van Diepen, die op ruim driehonderd meter afstand van het bedrijventerrein woont, toen er een paar dagen geleden een stuk vuurwerk afging. "Onze honden schoten gelijk in de stress. Die zitten tegen het plafond." Ook door de harde knallen van uitlaten bij straatraces schrikken haar honden zich een ongeluk.

'Enorme verloedering'
Een paar weken geleden werden op het bedrijventerrein straatraces gehouden. Volgens buurtbewoners komt dat vaker voor. Ze zijn blij dat ambtenaren een kijkje zijn komen nemen in de wijk. Samen maakten ze een wandeling en lieten de buurtbewoners de 'enorme verloedering op het bedrijventerrein' zien. Ze vertelden over de onveiligheid, de angst voor drugsdealers die ze er 's-avonds zeggen te zien en over het parkeerprobleem.

"We hebben een goed gesprek met de ambtenaren gehad", vertelt buurtbewoner Remco Gommers na afloop. Hij verwacht binnenkort ook een gesprek te hebben met burgemeester Van der Loo. Die wil ook een bezoek brengen aan de wijk, maar dan zonder de camera's van Omroep Flevoland. Gommers: "We gaan een vervolgafspraak plannen waarin we rustig met elkaar kunnen praten over de problemen en de oplossing."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel