Zestig bekeuringen en twee ingenomen rijbewijzen bij politiecontrole in Almere Poort

ALMERE • Ma 23 september 2024 | 21:22 • Maandag 23 september 2024 | 21:22

Twee automobilisten moesten zaterdagavond hun rijbewijs inleveren bij een politiecontrole in Almere Poort. In totaal zijn er 180 voertuigen gecontroleerd. Alle chauffeurs van de voertuigen die staande werden gehouden, moesten blazen tijdens de politieactie.

Eén bestuurder moest het rijbewijs afgeven omdat hij volgens de politie wiet had gerookt. De ander had te veel gedronken, volgens de politie had hij vijf keer meer alcohol genuttigd dan is toegestaan. Naast de ingenomen rijbewijzen heeft de politie zestig bekeuringen uitgedeeld, bijvoorbeeld omdat de bestuurder geen geldig rijbewijs kon laten zien, of de verlichting of de banden van de auto niet in orde waren.

De controle vond plaats op het parkeerterrein van de Topsporthal en werd uitgevoerd door studententeams van de politie, samen met de verkeerspolitie en het team Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel. Die afdeling doet onderzoek naar grootschalige criminaliteit en de verblijfsstatus van vreemdelingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel