Woonzorgproject Kadegriend in Almere voorlopig van de baan

ALMERE • Ma 23 september 2024 | 16:33 • Maandag 23 september 2024 | 16:33

De bouw van 48 zorgstudio’s en 29 appartementen aan de Kadegriend in Almere Haven gaat voorlopig niet door. De beoogde koper van de locatie, Woonzorg Flevoland, heeft zich namelijk definitief teruggetrokken. Hierdoor moet het college van burgemeester en wethouders het voorstel voor het woonzorgproject opnieuw aanpassen.

Het project had als doel om een oud kantoorgebouw aan de Kadegriend 1-21 te transformeren tot een zorg- en wooncomplex. Dit complex zou 48 zorgstudio’s huisvesten voor mensen met dementie, gecombineerd met 29 appartementen in het middeldure segment.

Eerdere plannen stuitten echter op bezwaren van omwonenden, met name over de omvang en bouwhoogte van de nieuwbouw. Ook was er discussie over het behoud of de verplaatsing van bestaande bomen.

Vier tot vijf verdiepingen
Volgens het oorspronkelijke voorstel zou het pand uit vier tot vijf verdiepingen bestaan en ruimte bieden aan intensieve zorg voor dementiepatiënten. Naast de woon- en zorgfaciliteiten, werden er ook enkele verbeteringen voor de wijk voorgesteld, zoals een veiligere oversteek naar de supermarkt en een nieuwe looproute richting sportpark De Marken.

Met het terugtrekken van Woonzorg Flevoland is de toekomst van het project echter onzeker geworden. Het college gaat de plannen opnieuw bekijken en mogelijk andere investeerders zoeken om het project alsnog te realiseren. Tot die tijd wordt de ontwikkeling van de Kadegriend-locatie voorlopig stilgelegd.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel