Marechaussee betrapt Almeerder die rondsluipt in havengebied van Vlissingen

ALMERE • Ma 23 september 2024 | 10:48 • Maandag 23 september 2024 | 10:48

De Koninklijke Marechaussee heeft zondagochtend een 18-jarige man uit Almere betrapt op het binnensluipen van de zeehaven van Vlissingen. De Almeerder wordt samen met een 15-jarige jongen uit Amsterdam verdacht van het onrechtmatig aanwezig zijn op een haventerrein.

Het plaatselijke team van de Douane kreeg zondagochtend een tip dat er onbevoegden op het afgesloten terrein rondslopen. Daarna is een grote zoekactie op touw gezet. De Zeehavenpolitie deed na de aanhoudingen verder onderzoek waarbij ook een speurhond in actie kwam.

Politie, Douane en de Koninklijke Marechaussee zijn de komende dagen extra alert op insluipers in het havengebied. De opsporingsdiensten zijn met name gespitst op zogenoemde uithalers. Dat zijn personen die op verschillende manieren toegang proberen te krijgen tot terreinen zoals containerterminals.

Drugs in zeecontainers
Ze doen dit vaak in opdracht van een (criminele) organisatie. Ze moeten verdovende middelen, vaak cocaïne, uit zeecontainers halen die naar Nederland zijn verscheept en de drugs ongezien buiten het haventerrein zien te krijgen. De afgelopen jaren zijn verschillende Almeerders en een enkele Lelystedeling betrapt op het 'uithalen' van drugs.

Meestal gebeurde dat in de haven van Rotterdam, maar daar wordt nu veel strenger gecontroleerd. Drugsbendes richten hun pijlen tegenwoordig vaker op havens als die van Vlissingen. Maar ook daar zijn de opsporingsdiensten nadrukkelijker aanwezig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel