Arnika (12) mag meedoen aan de finale van het NK Striptekenen voor de Jeugd

ALMERE • Zo 22 september 2024 | 16:42 • Zondag 22 september 2024 | 16:42

De 12-jarige Arnika Jain uit Almere is één van de zes finalisten voor het Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd. Ze tekende een pagina met daarop een kort stripverhaal en is zo uit tientallen deelnemers gekozen tot finalist in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 14 jaar.

"Het verhaal gaat over een jongen die volgens een paar pestkoppen op school een hele rare lunch mee heeft", vertelt Arnika. "Als een jongen ongevraagd zijn vinger in zijn lunch stopt en het proeft blijkt het een hele lekkere lunch te zijn en wil iedereen wel een beetje proeven."

Door haar verhaaltje met de titel: 'Een lekkere lunch' mag ze nu ook op het Stripfestival in Breda haar kunsten vertonen en daar ter plekke een nieuw stripverhaal tekenen.

"Het thema van het verhaal is feest. We moeten tijdens de wedstrijd een A4 maken met daarop een stripverhaal. Als je wint krijg je een prijs en word je verhaal gepubliceerd in het stripblad Eppo."

Volgens haar moeder heeft ze het talent voor tekenen van haar oma. "Die was ook heel creatief", vertelt ze trots. "Het tekenen heeft haar focus en concentratie verbeterd. Het is ontspannend en ze kan zichzelf uitdrukken in het tekenen. Het is heel goed voor haar."

Het Nederlands Kampioenschap Striptekenen wordt zondag 29 september gehouden in het Chassé Theater in Breda.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel