Eigenwijze ezels Wendy en Jannes nemen de benen en laten zich moeilijk vangen

LELYSTAD • Ma 16 september 2024 | 12:32 • Maandag 16 september 2024 | 12:32

Automobilisten op de Houtrib- en Parkdreef in Lelystad keken maandagochtend raar op toen ze ineens twee ezels tegenkwamen op de weg. De eigenwijze ezels Wendy en Jannes bleken de benen te hebben genomen. Ze ontsnapten uit hun tijdelijke verblijf in Dierenweide het Stadspark en zetten korte tijd de boel op stelten.

Pauline Kunst moet lachen als we haar maandagochtend bellen. Ze is de voorzitter van stichting Dierenweiden Lelystad en heeft net het filmpje gezien van de capriolen die Wendy en Jannes in het verkeer uithaalden. Zelf was ze daar niet bij, maar ze heeft het verhaal gehoord van een medewerker. De ezels zijn dan net weer terug op de dierenweide.

Verbouwing
Volgens Kunst heeft de ontsnapping te maken met de verbouwing bij de dierenweide. Ze legt uit: "Wendy en Jannes waren tijdelijk verhuisd naar een andere weide omdat er een nieuw ontvangstgebouwtje komt. Bij hun nieuwe weide zat blijkbaar het hek niet goed dicht, waardoor ze op het Stadspark aan de wandel zijn gegaan."

Kunst beschrijft dat de ezels eerst terug zijn gelopen naar hun vaste plek, maar dat het hek daar weg was vanwege de werkzaamheden: "Via de parkeerplekken konden ze toen naar de dreef lopen." Op dat moment was het al licht dus automobilisten konden de dieren gelukkig goed zien aankomen.

Geen halsters om
Toch bleek het vangen van de dieren lastiger dan gedacht omdat ze geen halsters droegen. "Pak ze dan maar even", zegt Kunst. Gelukkig bleek er een omstander te zijn die net bij haar eigen paard was geweest. Die had nog een halster bij zich. Uiteindelijk liepen de dieren het parkeerterrein van woonzorgcentrum De Uiterton op. Met hulp van de politie en een medewerker van de dierenweide zijn Wendy en Jannes uiteindelijk gevangen.

De dieren zijn ongedeerd gebleven bij hun wandeling. Het lijkt er wel op dat twee auto's elkaar bij de opstopping hebben geraakt, meldt de maker van het filmpje. De politie was erbij om de schade af te handelen met de bestuurders.

Hekken dicht
De hekken rond het tijdelijke verblijf van Wendy en Jannes worden voorlopig goed dichtgemaakt, besluit Pauline Kunst. Een herhaling van de ontsnapping zou er dan niet meer in moeten zitten.

Kijk hieronder de filmpjes van de ontsnapping van Wendy en Jannes:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel