Kevers komen aan op camping voor Keverweekend in Dronten

DRONTEN • Za 14 september 2024 | 9:21 • Zaterdag 14 september 2024 | 9:21

"Het was vroeger de auto voor de armen. Dan kocht je een Kever voor 300 gulden om vervolgens een half jaartje te kunnen rijden." Peter is de trotse eigenaar van een Kever uit 1971. Samen met een hoop andere liefhebbers komt hij dit weekend naar Camping De Ruimte in Dronten. Daar houden liefhebbers een Keverweekend.

Altijd Duitse auto's
"Eigenlijk sleutel ik al mijn hele leven", antwoord Peter op de vraag waar zijn liefde voor Kevers vandaan komt. Als 5-jarig kind wees hij al naar auto's. Later is hij automonteur geworden en sleutelde hij aan Duitse auto's.

Sinds 2019 is Peter gestopt met het sleutelen aan auto's, maar hij kwam wel al een aantal jaren op de Volkswagenbeurs. In 2020 heeft hij zijn eigen Kever gekocht.

Niet alleen Kevers op het terrein
Sietseke van Zundert is één van de organisatoren van het Keverweekend. Opvallend genoeg staan er niet alleen Kevers, maar zijn er ook Volkswagenbusjes te zien.

"Eigenlijk is elke Volkswagen die luchtgekoeld is welkom." Dat is de verklaring van Sietseke waarom er ook busjes op het terrein staan. Daar vallen dus niet alleen de Kevers onder. Wel gaat het hier alleen om oude auto's, want nieuw worden ze niet gemaakt.

Tour door provincie
Tijdens het weekend kamperen de eigenaren van de Kevers met elkaar en worden er ook activiteiten georganiseerd. Gemiddeld komen er rond de 75 Kevers op een evenement af. Ook liefhebbers zonder een Kever kunnen kijken, maar dan zonder dat hun auto op het terrein komt.

Op zaterdag zullen de Kevers een tour door de omgeving maken. Ook is er een markt met allerlei spullen voor de Kevers en wordt op zondag gekeken naar de meest unieke Kever bij het 'Concour de Elegance'.

Zelf is Sietseke niet met de Kever naar het evenement gekomen, maar met een busje. Opvallend genoeg heeft ze uitgerekend afgelopen donderdag haar Kever verkocht. Zelf noemt ze dit "toeval".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel