Nieuwe huisartsenpraktijk met 'pioniersgeest' in Oosterwold

ALMERE • Vr 13 september 2024 | 17:16 • Vrijdag 13 september 2024 | 17:16

Waar sommigen met lede ogen moeten aanzien dat het aantal huisartsen afneemt, is vrijdag juist een nieuwe huisartsenpraktijk geopend. De nieuwe huisartsen post staat in de Almeerse wijk Oosterwold.

Ze beginnen met twee huisartsen in het nieuwe pand maar naar verloop van tijd zullen er vier artsen werken. Tussen de vierduizend en zesduizend nieuwe patiënten kunnen zich vanaf maandag inschrijven bij de nieuwe huisartsenpraktijk.

"Oosterwold staat bekend om zijn pioniersgeest," vertelt Han van de Steeg, directeur van Medi-Mere. "Zelfzorg en zelf de regie in handen houden, dat willen we ook uitdragen op deze locatie."

De praktijk is behalve voor Oosterwold ook bedoeld voor inwoners van Nobelhorst en Vogelhorst. Nu zie je nog veel open kavels in de omgeving van de nieuwe vesting. Van de Steeg: "Kijk je naar de ontwikkelingsplannen dan verwacht ik over tien jaar tussen de dertig- en veertigduizend inwoners.

Met de nieuwe praktijk is nog lang niet voldaan aan de behoefte aan huisartsen in Almere. Vooral in Almere Haven, waar veel ouderen wonen, is een schrijnend tekort. Medi-Mere is niet van plan om in Haven uit te breiden. "Wij nemen alleen patiënten aan die nog geen huisarts hebben."

Patiënten van Geezondheidscentrum Oost zijn inmiddels verhuisd naar Gezondheidscentrum De Haak. Daar zijn veel ouderen niet blij mee want die huisartsenpraktijk ligt een stuk verder in Haven. Een oudere inwoner vraagt zich af of Medi-Mere Gezondheidscentrum Oost niet kan overnemen. "Het gaat wel kriebelen," zegt Van de Steeg die ook ondernemer is. "Ik kan er nog eens naar kijken maar voor zover weet is er voldoende huisartsenzorg in De Haak."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel