Nog meer camera's in Almere Poort na explosies in de buurt

ALMERE • Vr 13 september 2024 | 14:58 • Vrijdag 13 september 2024 | 14:58

Na een explosie in de Roemeniëstraat in Almere Poort komt er tijdelijk cameratoezicht in die omgeving. Dat heeft de Almeerse burgemeester Van der Loo besloten. Het is de derde plek in het stadsdeel waar in korte tijd camera's komen te staan. De camera's moeten ervoor zorgen dat er geen nieuwe ontploffingen in de straat volgen.

De explosie bij een woning aan de Roemeniëstraat was dinsdagavond. Niemand raakte gewond, wel raakte de voordeur van het huis beschadigd. Getuigen zagen vervolgens vier jongens wegrennen.

De getroffen woning

De Roemeniëstraat

Ook cameratoezicht op tien andere plekken
Van der Loo heeft het cameratoezicht voor drie maanden ingesteld. Momenteel staan er ook camera's op tien andere plekken in de stad. Dit toezicht is ingesteld om de veiligheid te bewaken.

Zo werden vorige maand camera's geplaatst na een explosie in de Beneluxlaan in Almere Poort. Na twee ontploffingen aan het Merlijnplantsoen in hetzelfde stadsdeel werd ook daar cameratoezicht ingesteld. 

In deze twee straten blijven de camera's anderhalve maand staan. Ook is het huis aan het Merlijnplantsoen op last van de burgemeester voor zes weken gesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel