Bestuur Urker gymvereniging dreigt met opstappen als nieuwe vrijwilligers uitblijven: 'Kan niet langer zo'

URK • Vr 13 september 2024 | 6:30 • Vrijdag 13 september 2024 | 6:30

De Christelijke Gymvereniging Urk luidt de noodklok, want op dit moment lukt het de club niet om genoeg vrijwilligers te vinden voor haar 350 leden. Dat zegt Pim van Dam, voorzitter van de vereniging die maar geen nieuwe mensen kan vinden om leeggevallen plekken in het bestuur op te vullen.

De Christelijke Gymvereniging Urk is al een jaar op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Er is nu al een tekort van vijf bestuursleden, laat Van Dam weten. Dat is bijna de helft van het totale aantal. "Ik doe nu, naast mijn voorzitterschap, ook al bijna 2,5 jaar de taken van de penningmeester", zegt Van Dam. "Dat kan eigenlijk niet."

'Zorgelijke situatie'
Naast een penningmeester ontbreekt bijvoorbeeld ook een activiteitencoördinator, net als een vrijwilliger die zich bezighoudt met het vinden van sponsoren. Verder gaat een drietal vrijwilligers binnenkort stoppen, omdat de termijn erop zit of omdat ze het te druk hebben met andere activiteiten. "Sommige vrijwilligers voelen zich bezwaard om te stoppen, maar eigenlijk kan het niet langer zo", vindt Van Dam. "Als je termijn erop zit, moet je kunnen stoppen."

Van Dam noemt de situatie zorgelijk. Hij begrijpt niet dat mensen hun kinderen naar de gymvereniging sturen, maar niet beseffen dat er ook vrijwilligers nodig zijn om de club draaiende te houden. De CGV heeft al verschillende acties ondernomen om vrijwilligers te werven. Ze hebben afgelopen jaar een brandbrief geschreven, een grillworstenactie gehouden en erover geschreven in de nieuwsbrief. Maar zonder enig resultaat.

Op de algemene ledenvergadering op 8 oktober wordt de knoop doorgehakt. "Wij leggen uit protest de taken neer als er zich geen nieuwe vrijwilligers melden," zegt Van Dam. "Dat zou op termijn betekenen dat de club niet door kan. Dat is iets wat je niet wilt"

Lees ook: Het gaat fout bij VV Unicum: 'Vrijwilligerstekort loopt spuigaten uit'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel