Flinke groei van het aantal zorgbanen in Flevoland

FLEVOLAND • Do 12 september 2024 | 14:55 • Donderdag 12 september 2024 | 14:55

Nergens in Nederland is het aantal banen in de zorg zo hard gestegen als in Flevoland. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Vacaturebank. Het aanbod aan zorgpersoneel groeide minder hard en dus zijn er grote personeelstekorten.

In 1996 waren er nog iets meer dan 7.000 banen in de zorg, maar momenteel zijn dat er ruim 27.000. Dat zijn er bijna vier keer zo veel.

Spanning op de markt
Het aantal banen mag dan wel hard zijn gegroeid, maar het aantal zorgmedewerkers groeide een stuk minder hard. "Dat zorgt voor een gespannen markt", zegt Sharita Boon, directeur van de Nationale Vacaturebank.

Die gespannen markt blijkt ook uit het onderzoek: voor elke werkzoekende in de zorg in Flevoland zijn er 3,1 vacatures. Vooral aan verpleegkundigen is een groot tekort. Voor elke werkzoekende verpleegkundige staan er 13,3 vacatures open.

Salaris omhoog
"De zorg heeft lang de naam gehad dat het slecht betaalde banen zouden zijn", zegt Boon als verklaring voor het grote personeelstekort. "Maar juist door dat tekort zijn er de laatste jaren in de CAO's wel flinke stappen gemaakt qua salaris."

Een ander groot voordeel van kiezen voor werken in de zorg is volgens Boon dat je meestal in de buurt een baan kunt vinden.

Vooral Lelystedelingen die in de zorg willen werken hebben veel keuze dicht bij huis. Daar zijn namelijk de meeste zorgbanen in de provincie, gevolgd voor Almere en Noordoostpolder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel