Woensdagochtend rijden er geen bussen en treinen in Flevoland

FLEVOLAND • Di 10 september 2024 | 17:04 • Dinsdag 10 september 2024 | 17:04

Ov-personeel gaat woensdagochtend staken voor de vroegpensioenregeling. Vervoerders Keolis en EBS laten weten de hele ochtend geen bussen in te zetten. NS meldt dat er ook geen treinen rijden.

De staking start om 04.00 uur en duurt tot 08.00 uur. Dan wordt de reguliere dienstregeling weer opgestart en moeten alle bussen en treinen weer gaan rijden.

Reizigers moeten wel rekening houden met vertraging. Zo is het volgens EBS vrijwel onmogelijk om alle ritten in de hele provincie direct om 08.00 uur op tijd te laten rijden. NS verwacht in de loop van de ochtend weer volgens de geplande dienstregeling te rijden.

Station Schiphol blijft tijdens de staking zeer beperkt bereikbaar met de trein. Er rijden vier keer per uur treinen tussen Amsterdam Centraal en Schiphol.

Stakingen
Vakbonden FNV en CNV hebben in meerdere sectoren stakingen aangekondigd, in het kader van de actie Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). Die regeling maakt het mogelijk dat mensen met zwaar werk eerder met pensioen kunnen. Die regeling loopt in 2025 af.

Deze staking is bedoeld als signaal richting het kabinet om de regeling van vervroegde uitreding te verlengen. Eind augustus liet minister Eddy van Hijum (Sociale Zaken) nog weten daarover te willen onderhandelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel