Almeers brein tegen piraterij krijgt Koninklijke onderscheiding

ALMERE • Di 10 september 2024 | 10:38 • Dinsdag 10 september 2024 | 10:38

Vijfentwintig jaar lang leidde hij de digitale strijd tegen onder meer het illegaal downloaden en delen van films, muziek en boeken. Maandag ontving Tim Kuik, de inmiddels oud-directeur van stichting BREIN, een lintje voor zijn verdiensten uit handen van burgemeester Hein van der Loo.

De Almeerder is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waar het 25-jarig jubileum van de organisatie werd gevierd. Ook nam Kuik officieel afscheid: eerder dit jaar ging hij met pensioen.

'Een Almeerder om trots op te zijn'
Van der Loo noemde Kuik een Almeerder om trots op te zijn. "Mede dankzij hem kunnen creatieve makers hun brood blijven verdienen aan films, muziek en boeken."

Kuik was sinds de oprichting van BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) directeur van de club en zette zich in om auteursrechtenschendingen tegen te gaan.

Onder zijn leiding werden talloze rechtszaken gevoerd voor de bescherming van intellectueel eigendom. BREIN sleepte onder meer torrentsite The Pirate Bay en telecombedrijven Ziggo en KPN voor de rechter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel