Joah en Mayson zijn de enige twee leerlingen op nieuwe basisschool in Lelystad

LELYSTAD • Ma 9 september 2024 | 16:47 • Maandag 9 september 2024 | 16:47

Een school met slechts twee leerlingen. Het klinkt als een grap, maar bij de net opgerichte basisschool De Pionier in Lelystad is het toch echt de realiteit. De directeur verzekert dat het een kwestie van tijd is voor er meer leerlingen zullen aansluiten, de wijk Warande is immers volop in ontwikkeling.

Tot die tijd krijgen die twee leerlingen in ieder geval lekker veel persoonlijke aandacht van de drie (!) leerkrachten.

De reden van het opmerkelijke lage aantal leerlingen zit 'm volgens directeur Esther Merks vooral in de gebrekkige publiciteit. De school werd pas onlangs, net voor de zomervakantie, gestart. Daardoor kwam de pr pas laat op gang en hebben omwonenden de school domweg nog niet in beeld.

Maar dat gaat volgens Merks snel veranderen. "Nu er al twee leerlingen zijn, zal er mond-tot-mondreclame komen. Bovendien hebben we geflyerd in de buurt."

Gezellig
Leerlingen Joah en Mayson, beiden vier jaar oud, hoor je overigens niet klagen over het gebrek aan klasgenoten. "Ja!", klinkt het volmondig uit Joah's mond op de vraag of het wel een beetje gezellig is op zijn nieuwe school.

Ook juf Desiree Koelewijn-Voskuilen ervaart de wel heel kleine klas niet als een probleem. "Op dit moment hebben we alle ruimte om heel veel aandacht te geven aan deze kinderen", aldus de juf.

Spelen en gymen met anderen
Overigens zitten Joah en Mayson niet alleen maar met elkaar opgescheept. Omdat pal naast de Pionier nog een andere basisschool zit, kan er gespeeld en gegymd worden met leerlingen van de buren.

"Sociaal-emotioneel is het fijn voor onze leerlingen dat ze zo toch de contacten hebben met hun leeftijdsgenoten", aldus directeur Merks.

De school kan in potentie zo'n tweehonderd leerlingen onderbrengen. Het bestuur hoopt komende november op zo'n tien procent van dat aantal te zitten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel