Aanleg van drijvend pad, gemaakt van wilgentakken

ALMERE • Vr 6 september 2024 | 17:00 • Vrijdag 6 september 2024 | 17:00

Lopen over het water, het kan over een paar maanden in het Wilgenbos in Almere Buiten. In dat natuurgebied, langs de Oostvaardersdijk, wordt een drijvend pad van wilgentakken aangelegd.

Het pad bestaat voor een groot deel uit bij elkaar gebonden wilgentakken. Daarnaast worden honderden afgesloten pvc-buizen gebruikt om het pad drijvend te maken. Om er uiteindelijk lekker over te kunnen wandelen, wordt er als laatst een natuurlijke bovenlaag aangebracht. "Dat gebeurt met een laag grond", licht Wouter Meijboom van Flevo-landschap toe. "Die wordt ingezaaid met gras. Dus je krijgt een goede grasbodem waardoor er goed op te lopen is."

Het Wilgenbos ligt tussen de oude gevangenis en gemaal De Blocq van Kuffeler. Het doel van eigenaar Flevo-Landschap is om het bos avontuurlijker te maken, ook om zo de drukbezochte naburige natuurgebieden, de Lepelaar- en de Oostvaardersplassen, wat te ontlasten.

Volgens Meijboom is er alle reden om het Wilgenbos eens op te zoeken. "Het is zo'n mooi gebied omdat de wilgen die hier staan, hier opgekomen zijn toen de polder werd aangelegd", aldus de boswachter. "Die beginnen nu een beetje in te storten, weer uit te lopen. Dat is mooi om te zien en geeft die oerbos-beleving."

Als alles meezit kunnen wandelaars nog dit najaar over het drijvende pad lopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel