Almeerder laat zichzelf bezorgen in doos bij ex in Heerenveen

ALMERE • Vr 6 september 2024 | 14:39 • Vrijdag 6 september 2024 | 14:39

Een opmerkelijke zaak donderdag bij de politierechter in Leeuwarden. Een 33-jarige Almeerder liet zich in een kartonnen doos bezorgen bij zijn ex in Heerenveen en moest zich hiervoor, en voor andere feiten, verantwoorden bij de rechter. De man werd onder meer verdacht van stalking.

Het incident met de kartonnen doos vond 18 mei dit jaar plaats, schrijft de Leeuwarder Courant. De vrouw schrok toen haar ex uit de doos tevoorschijn kwam. De man zou ook een vuurwapen bij zich hebben gehad en de ex mee hebben bedreigd. Vervolgens pakte de man de huissleutels en rende weg.

Tracker in huis
Maar dat was niet het enige voorval. De vrouw had na het doosincident een camera geplaatst in haar huis. Daarop was vervolgens volgens justitie te zien hoe de man eind mei drie keer de woning van de vrouw bezocht. Bij één van die bezoekjes plaatste de Almeerder een tracker achter het fornuis.

Donderdag werd de zaak dus behandeld in Leeuwarden. Een vuurwapen werd bij doorzoeking van de woning van de man niet gevonden. Wel achtte de officier van justitie het stelen van de huissleutels bewezen. Ook had de man veel mailtjes gestuurd naar zijn ex en had hij sociale media accounts aangemaakt met een foto van de vrouw.

Celstraf
Volgens de Almeerder waren alle bezoekjes met goedkeuring van de vrouw, zegt de Leeuwarder Courant. Ook weerlegde hij dat hij de sleutels zou hebben gestolen. Die had hij al langer in bezit. De politierechter heeft uiteindelijk dezelfde straf opgelegd als wat de eis was: een gevangenisstraf van vier maanden en een contactverbod voor drie jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel