Kortingen tijdens tweedaagse faillissementsverkoop Bristol Emmeloord

EMMELOORD • Do 5 september 2024 | 18:08 • Donderdag 5 september 2024 | 18:08

De vestiging van schoenenwinkelketen Bristol in Emmeloord is vrijdag en zaterdag tijdelijk open voor een faillissementsverkoop. Dat hebben de curatoren van het bedrijf bekendgemaakt.

De keten ging vorige week failliet door een te grote schuldenlast. Naast het hoofdkantoor in Eindhoven heeft Bristol 78 vestigingen in Nederland. Bij het bedrijf werken 370 mensen. Zij verliezen hun baan. Alle vestigingen zijn dicht.

Naast de vestiging in Emmeloord gaan nog zes winkels in Nederland even open om de voorraden te verkopen. Hoeveel geld de curatoren willen ophalen en hoe hoog de kortingen zijn tijdens de verkoop is niet bekend. Ze bekijken momenteel hoe hoog de schulden van Bristol in totaal zijn. Met de uitverkoop lijkt de kans op een volledige doorstart kleiner geworden.

Een van de curatoren zei vorige week nog dat meerdere geïnteresseerde partijen zich hadden gemeld voor een eventuele doorstart van Bristol. Er lopen nog gesprekken voor de overname van vestigingen en personeelsleden, maar concreet is dat niet. Eind volgende week wordt meer informatie verwacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel