Noordzijde Emmeloord wordt aangepakt, overal 30 km/u

EMMELOORD • Do 5 september 2024 | 18:00 • Donderdag 5 september 2024 | 18:00

De Noordzijde in Emmeloord wordt flink aangepakt. De gemeente gaat de weg in het centrum opnieuw inrichten en overal mag straks maximaal 30 kilometer per uur gereden worden. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten.

De aanpak is nodig volgens de gemeente omdat er steeds meer verkeer over de weg rijdt. Dat komt omdat er veel nieuwe appartementen en winkels zijn bijgekomen in het centrum.

De werkzaamheden beginnen op 23 september en duren tot en met maart 2025. Mogelijk wordt de weg eerder geopend. Dat is afhankelijk van het weer, als het niet gaat vriezen kunnen de asfalteringswerkzaamheden namelijk eerder worden uitgevoerd.

Niet volledig dicht
De weg gaat niet volledig dicht. De werkzaamheden zijn opgedeeld in fases, waardoor steeds een gedeelte is afgesloten. Daardoor zijn de bedrijven, parkeerplaatsen en woningen nog steeds bereikbaar.

Tijdens het herinrichten van de weg wordt er ook nieuwe riolering aangelegd. Het gedeelte met de 'shared space' voor de Jumbo en Aldi wordt niet opnieuw aangepakt.

Dinsdag 10 september van 18.00 tot 20.00 uur is er een inloopbijeenkomst voor omwonenden en ondernemers waarin alles wordt toegelicht.

Bekijk hieronder hoe het eruit komt te zien:

Het stuk weg vanaf de Katholieke kerk

Het stuk weg bij de Golfslag

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel