Aangereden kindje nog altijd in kritieke toestand, buschauffeur reed niet te hard

ALMERE • Do 5 september 2024 | 13:44 • Donderdag 5 september 2024 | 13:44

Het kindje dat woensdagmiddag in Almere Buiten werd aangereden door een lijnbus ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat laat een politiewoordvoerder desgevraagd weten: "De toestand is onverminderd ernstig."

Volgens de woordvoerder is het onderzoek naar de toedracht nog in volle gang. Daarvoor worden onder meer camerabeelden bekeken. Toch kan de politie al wel een aantal zaken uitsluiten: "We weten in ieder geval dat de chauffeur geen drank of drugs heeft gebruikt en niet te hard reed."

Vanwege de jonge leeftijd maakt de politie verder niets bekend over het slachtoffertje. Het is dus onbekend of het gaat om een meisje of jongen en hoe oud het kindje is.

De botsing gebeurde rond 14.30 uur op de busbaan ter hoogte van de Willem Bontekoestraat en de Cornelis Matelieffstraat in Almere Buiten. Personeel van een traumahelikopter landde vlakbij voor assistentie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel