Na ruim twee jaar vertrekt directeur Batavialand, opvolger gaat verder met miljoenenplan voor nieuw museum

LELYSTAD • Do 5 september 2024 | 12:02 • Donderdag 5 september 2024 | 12:02

Astrid Hertog vertrekt als directeur bij Batavialand. Hertog gaf ruim twee jaar lang leiding aan het museum in Lelystad. Ze neemt een pauze om te kijken wat ze in de toekomst wil doen.

Hertog was de afgelopen tijd vooral bezig met de vernieuwingsplannen voor het museum. Een miljoenenplan waarbij Batavialand wordt getransformeerd en veelzijdiger wordt gemaakt. Onderdeel van de plannen is het samenbrengen van het museum, de werf en de Batavia. Daarvoor wordt het schip uit het water gehaald.

Binnenkort politiek besluit
Begin 2023 kwam de financiering voor die plannen rond. Daarna werden ze nader uitgewerkt. Volgens Hertog is dat proces nu bijna afgerond en kan er binnenkort door de politiek een besluit genomen worden.

Lees ook: Batavialand kan vernieuwen na miljoenenbijdrage

Hertog spreekt van een 'heel mooi museaal concept' en heeft er vertrouwen in dat het plan er gaat komen. "Ik zou zeggen tegen iedereen die er bij betrokken is, ga hier nu voor."

Batavialand heeft Ariane Hoog als interim directeur-bestuurder aangesteld. Zij start per 9 september. Hoog gaat verder met de plannen die haar voorgangster heeft uitgewerkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel