Verhalen van brandweer Dronten gebundeld in jubileumboek, burgemeester is trots

DRONTEN • Do 5 september 2024 | 7:30 • Donderdag 5 september 2024 | 7:30

Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten heeft woensdagavond een jubileumboek over de brandweer in ontvangst genomen. Zestig jaar geleden werden de eerste brandweerkorpsen van Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant gevormd.

"Ik ben trots op jullie zoals jullie hier allemaal zijn", zei de burgemeester tegen de aanwezige brandweerlieden en oudgedienden. "Ik ben er ongelooflijk trots op hoe jullie er elke keer met elkaar weer staan. En hoe de oude knarren er ooit stonden."

Het jubileumboek telt honderd pagina's. Samensteller Hans Twigt: "Ik denk dat we wel genoeg stof hadden voor 250 bladzijden. Met collega's heb ik er twee jaar aan gewerkt. De rode lijn is dat het gedreven mensen zijn die iets voor de maatschappij over hebben."

Mannen van het eerste uur
Ook brandweermannen van het eerste uur waren bij de bijeenkomst aanwezig. Zoals Arie Cornellissen die veertig jaar bij de brandweer zat. "Ik heb eerst tien jaar achter het stuur gezeten, daarna werd ik bevelvoerder van een groep. Het is zo belangrijk om een groep om je te hebben, dat je op elkaar kunt vertrouwen. Dat je kunt zeggen: als ik die commando's aan hem geef, dan weet ik zeker dat het goed komt. Je gaat door het vuur met elkaar. Het is niet alleen een potje bier en koffie drinken met elkaar."

Bij de presentatie van het jubileumboek in de brandweerkazerne in Dronten vlakbij het station waren ruim honderd belangstellenden aanwezig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel