Onderzoek naar psychische gesteldheid van man die mogelijk op rooftocht ging in Tollebeek

TOLLEBEEK • Wo 4 september 2024 | 14:14 • Woensdag 4 september 2024 | 14:14

Een 24-jarige man die in december 's nachts Tollebeek op stelten zette, wordt nog tot eind deze maand onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Dat bleek woensdag in de rechtbank in Lelystad, waar een voorbereidende zitting gepland stond.

Folkert V. zou op 17 december drie woninginbraken hebben gepleegd in Tollebeek. Hij drong net voor middernacht in verschillende straten huizen binnen.

Daarbij vernielde hij onder meer een raam en kerstballen en nam hij een vrachtwagensleutel en autosleutels mee. Mensen die hij tegenkwam op zijn strooptocht zou hij hebben mishandeld door hen onder meer te stompen en naar hen uit te halen met een mes.

Afwezig
De voorbereidende zitting duurde woensdagochtend maar kort, want V. was er dus niet. In het Pieter Baan Centrum wordt onder meer zijn psychische gesteldheid onderzocht, evenals de toedracht van het delict waar hij van wordt verdacht.

Het is nog maar de vraag wanneer de zaak tegen de man inhoudelijk kan worden behandeld, omdat eerst de rapportages van het Pieter Baan Centrum en de Reclassering moeten worden afgewacht.

De verwachting is dat er sowieso nog één en misschien wel twee voorbereidende zittingen nodig zijn om de tijd te overbruggen tot de rechtbank de zaak inhoudelijk kan behandelen. Een volgende voorbereidende zitting staat gepland op 20 november.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel