Eerste termijn Gebben zit er volgend jaar op, hij wil graag herbenoeming als burgemeester

DRONTEN • Wo 4 september 2024 | 11:09 • Woensdag 4 september 2024 | 11:09

Jean Paul Gebben wil nog een termijn burgemeester zijn van de gemeente Dronten. Dat heeft hij de commissaris van de Koning van Flevoland Arjen Gerritsen laten weten.

In een brief aan de gemeenteraad van Dronten schrijft commissaris van de Koning Arjen Gerritsen dat hij aan Gebben vroeg of hij nog een termijn wilde blijven. "Burgemeester Gebben heeft op mijn vraag aangegeven graag in aanmerking te komen voor herbenoeming."

Gebben werd in juni 2019 geïnstalleerd. Hij werd unaniem gekozen door de gemeenteraad en benoemd voor een ambtsperiode van zes jaar. Die termijn loopt op 14 juni volgend jaar af.

Gemeenteraad aan zet
Voordat hij opnieuw benoemd kan worden, moet de gemeenteraad een aantal voorbereidingen treffen. Zo moet er onder meer een vertrouwenscommissie ingesteld worden die een aanbeveling voor herbenoeming moet voorbereiden.

Uiteindelijk stelt de raad de aanbeveling vast. Deze moet voor 14 februari aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd worden.

Ook moet de raad met de commissaris van de Koning spreken over het functioneren van de burgemeester. Daar wordt binnenkort een afspraak voor gepland.

Van Losser en Renkum naar Dronten
Gebben volgde Aat de Jonge op, die 14 jaar in Dronten burgemeester was. Naar hem is ook het Aat de Jonge zwembad in Dronten vernoemd. Voordat Gebben de overstap maakte naar Dronten, was hij burgemeester van Losser en Renkum.

In Dronten is Gebben onder meer verantwoordelijk voor wettelijke taken, grote evenementen, regionale samenwerkingen en communicatie van de gemeente. Ook is hij lid van het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel