Bedrijf droeg vermoedelijk te weinig belasting af, auto's en contant geld in beslag genomen

ALMERE • Wo 4 september 2024 | 10:08 • Woensdag 4 september 2024 | 10:08

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft dinsdag in Almere meerdere panden doorzocht. Dat gebeurde in het kader van een onderzoek naar belastingfraude. Namens het bedrijf zouden onjuiste aangiftes omzetbelasting zijn gedaan. Een 45-jarige man uit Almere wordt hier door de FIOD verantwoordelijk voor gehouden.

Tijdens de doorzoekingen in drie woningen en twee bedrijfspanden in Almere en één pand in Amsterdam is beslag gelegd op drie auto’s, contant geld en fysieke en digitale administratie.

Verschillen in administratie en aangiftes
Het strafrechtelijk onderzoek kwam op gang nadat de Belastingdienst verschillen ontdekte tussen de administratie van de onderneming en de ingediende aangiften omzetbelasting. Er was veel minder belasting afgedragen dan volgens de administratie had gemoeten.

Volgens de Belastingdienst was bovendien een fiscale regeling voor de invoer van auto’s verkeerd toegepast, waardoor ook ten onrechte te weinig belasting is afgedragen. De totale belastingschuld van de verdachte bedraagt volgens de FIOD enkele miljoenen euro's.

De voorraad auto’s van het bedrijf is inmiddels verkocht. Onderzocht wordt of deze van de hand zijn gedaan om claims van de Belastingdienst te ontlopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel