Politie zoekt verdachten van brute woningoverval op 73-jarige Almeerder

ALMERE • Di 3 september 2024 | 22:24 • Dinsdag 3 september 2024 | 22:24

Bij de gewelddadige woningoverval op een 73-jarige man vorige maand in de Pinksterbloemstraat in Almere Buiten, zijn onder meer sieraden van zijn overleden partner buitgemaakt. Dinsdagavond besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de overval.

Toen rond 00.45 uur de deurbel ging, keek de man door het slaapkamerraam naar beneden. Hij dacht een jongen voor de deur te zien huilen. 'Meneer, u moet me helpen', zou hij hebben gezegd.

Mes tegen de keel
Daarop liep de man naar beneden en deed hij de voordeur open. Vervolgens zette de jongen, die rond de 20 zou zijn, een mes tegen de keel van het slachtoffer. In enkele minuten tijd haalden drie mannen het huis overhoop. 

Het huis na de overval

Het huis na de overval

Eén van de overvallers heeft de ringen van de overleden partner van de vingers van het slachtoffer meegenomen. Die moest de 73-jarige van zijn vingers halen.

Verder werden de trouwring van zijn vader, een laptop, een telefoon en sleutels van een auto en scooter meegenomen. Het slachtoffer raakte lichtgewond.

Op de vlucht
Daarna sloegen de drie op de vlucht. Twee van hen klommen over de schutting in de achtertuin. De derde verdachte kon daar niet over heen komen en vluchtte via de voordeur. Daarna gingen ze er vandoor in een rode sportauto. Dit is allemaal op camerabeelden vastgelegd.

De schutting

De sportauto

De sportauto

De recherche beschikt ook over dna van de overvallers. De politie is op zoek naar concrete tips over de overval.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel