Chauffeur die leerlingen vervoerde deed dat mogelijk onder invloed van drugs

EMMELOORD • Di 3 september 2024 | 12:26 • Dinsdag 3 september 2024 | 12:26

Een taxichauffeur die in Emmeloord leerlingen van het speciaal onderwijs vervoerde, reed daarbij mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt verkeerspolitie Midden-Nederland op sociale media.

De man werd dinsdagochtend gecontroleerd en moest daarbij een speekseltest doen. Die gaf vervolgens een indicatie van cannabis- en cocaïnegebruik aan.

Bloedtest
De politie heeft de chauffeur vervolgens aangehouden. Hij krijgt op het politiebureau een bloedtest. Die bepaalt of de aanwezige concentratie drugs in het bloed boven de toegestane limiet ligt.

Een speekseltest alleen is niet genoeg om iemand te vervolgen voor het rijden onder invloed van drugs. Het is een voorselectie. Het bloedonderzoek geeft wel die juridische basis.

Gerichte controle
Volgens de politie liep de chauffeur tegen de lamp bij een gerichte controle op (alle vormen van) taxivervoer in de gemeente Noordoostpolder. De man woont in diezelfde gemeente.

De leerlingen van het speciaal onderwijs zijn door een andere chauffeur naar hun school gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel