Grote brand in bedrijfspand in Almere Buiten

ALMERE • Zo 1 september 2024 | 20:58 • Zondag 1 september 2024 | 20:58

Een bedrijfspand op industrieterrein De Vaart in Almere Buiten is zondagavond door brand verwoest. In het gebouw aan de Keersluisweg zat een witgoedbedrijf gevestigd. Het vuur lijkt onder controle.

De brand brak rond 20.00 uur uit. Het vuur verspreidde zich snel, waarop brandweerkorpsen uit de hele regio werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Ook een groot watertransportwagen van de brandweer uit Huizen is aanwezig. Die wordt ingezet om water uit de Hoge Vaart te halen.

Een woordvoerder van de brandweer meldt rond 22.30 uur dat een naastgelegen gebouw gered lijkt te zijn en het vuur zich niet verder verspreidt. Bij het blussen worden onder meer een hoogwerker, waterkannonen en een schuimblusvoertuig ingezet.

Er zijn tijdens de brand explosies gehoord, waardoor die zijn ontstaan, kan de woordvoerder nog niet zeggen. "Mogelijk gaat het om gasflessen die in het gebouw lagen", laat hij weten.

Bij de brand komt veel rook vrij, maar die trekt over het industrieterrein in Almere Buiten. Daarom is er nog geen overlast voor omwonenden. Mochten mensen toch overlast ervaren, dan wordt hen aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden.

De omgeving van de brand is ruim afgezet.

Beelden van de brand:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel