Geen voetbal, maar korenzang op groot scherm in de haven van Urk

URK • Do 29 augustus 2024 | 7:22 • Donderdag 29 augustus 2024 | 7:22

Honderden belangstellenden verzamelden zich woensdagavond voor een groot scherm in de Urker haven. Normaal zie je dat alleen tijdens EK- en WK-wedstrijden van het Nederlands elftal, maar dit keer was er korenzang te zien en te horen. Het is de afsluiting van Zingen in de Zomer.

In de Bethelkerk klinkt het zanggeluid van Christelijk Mannekoor Soli Deo Gloria, maar die kerk zat al snel vol. Hemelsbreed 250 meter verderop heeft de organisatie daarom een groot scherm neergezet. "Eigenlijk kun je er niet omheen", zegt Jan de Boer, van de organisatie achter het jaarlijkse zangkoorevenement.

Lees ook: Zingen in de Zomer voelt als 'thuiskomen' voor bezoekers: 'Ik zie weer allemaal oude vrienden'

Voor de dagjesmensen
Jaarlijks komen er duizenden mensen af op Zingen in de Zomer. Niet alleen mensen uit Urk, maar ook daarbuiten. "Het scherm is dan ook deels bedoeld voor mensen die in de haven liggen, zodat die ook kunnen meegenieten", zegt De Boer. "En wie weet loopt er ook iemand langs, en die gaat dan even kijken."

Het is voor het eerst dat dagjesmensen in de haven op deze manier kunnen meegenieten van het gezang. Eerder werden er wel al schermen voor de kerk zelf gezet, voor de mensen die binnen niet meer pasten. De Boer: "Het maakt niet uit waar op Urk je bent vanavond. Je kunt ons horen."

Honderden mensen in de haven

Ook in de kerk was het druk

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel