Vreugdekreet bij Urker band nu Oasis weer gaat optreden, 'Het was magisch destijds'

URK • Di 27 augustus 2024 | 16:23 • Dinsdag 27 augustus 2024 | 16:23

Na 15 jaar gaat de Engelse rockband Oasis tot grote vreugde van de fans weer het podium op. Het leidde ook tot een kleine vreugdekreet op Urk. Daar hoorden de leden van één van Nederlands bekendste Oasis tributebands, Retroasis, dat hun helden weer bij elkaar zijn.

"Het hing al een tijdje in de lucht, dus ik was niet honderd procent verrast", zegt Retroasiszanger Jelle Kramer. "Maar ja, ik ben er wel blij mee. Het was toch wel een aangename verrassing dat het al zo vlot ging gebeuren."

Oasis-hype
Niet zelden ontstaan tributebands nadat de oorspronkelijke band is gestopt of minder in de publiciteit komt. De aankondiging van Oasis dat ze weer zullen gaan spelen leidt binnen een dag alweer tot een hype rond de band.

Kramer laat in een radio-interview bij Omroep Flevoland weten niet bang te zijn dat het de aandacht van hun coverband afleidt: "Dat zou een logische aanname kunnen zijn, maar goed, jullie zijn inmiddels het derde radiostation waarmee ik aan de telefoon hang en dat was voorheen niet het geval. Dus het lijkt juist tegenovergesteld."

Oasis stopte jaren geleden voornamelijk omdat de twee gezichten van de band, de gebroeders Noel en Liam Gallagher, voortdurend ruzie met elkaar hadden. Kramer vermoedt dat de doorstart een samenloop van omstandigheden is: "Ten eerste natuurlijk dat de broers elkaar weer eens een keer zijn gaan bellen. Ik denk dat dat stap één geweest is."

Dure scheiding
"En grote broer Noel heeft een dure scheiding achter de rug", vervolgt Kramer. "Dus centjes spelen waarschijnlijk ook mee. En volgend jaar is het dertigjarige jubileum van het album 'What's the Story Morning Glory'. Ik denk dat de tijd er gewoon rijp voor is."

ANP

De liefde zit hoe dan ook nog altijd diep bij de leden van Retroasis voor de Britse topband.

Voor Kramer is duidelijk waar dat vandaan komt: "De puurheid. Het was een hele eerlijke, normale band. Met hele normale jongens, waar heel veel jongens zich mee konden vergelijken. En ik denk dat dat hun kracht was."

Ze komen volgens hem uit een achterbuurt in Manchester en hadden weinig geld. "Ze hadden een oude rotgitaar en een broer die goed kon schrijven en een andere broer die goed kon zingen en dat was iets magisch destijds."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel