Festivalterrein bijna klaar voor ZAND, dat dit jaar een nog Almeerser tintje heeft

ALMERE • Wo 21 augustus 2024 | 15:43 • Woensdag 21 augustus 2024 | 15:43

De LED-schermen worden nog opgehangen, de biertaps aangesloten en het zandstrand hier en daar geëgaliseerd, maar dan is de organisatie zo goed als klaar voor de 15e editie van Strandfestival ZAND. Dat vindt vrijdag en zaterdag plaats op het Almeerderstrand in Almere Poort. Voor het eerst sinds 2014 is het festival weer tweedaags.

Glunderend staat de Almeerse zanger Mits Mitchell naar het hoofdpodium te kijken. Het is al helemaal opgebouwd en de lampen staan al aan. "Ik vind dat het er echt heel mooi uitziet. Zodra het ready is, gaan we knallen gewoon."

Zaterdag sluit hij als laatste act het festival af en daarmee staat hij op hetzelfde podium als BLØF, Acda en de Munnik en Chef'Special. "Dat is natuurlijk het allermooiste wat er is. En dan kan je stiekem ook zeggen dat je je aan hun kunt meten."

Mits op het hoofdpodium

Mits is niet de enige Almeerse artiest die vrijdag en zaterdag mag optreden. Voor het eerst heeft ZAND namelijk een drijvend podium, waarop alleen maar Almeerse artiesten te zien zijn.

Muziekstad
"Vanuit het water kunnen de festivalgangers genieten van DJ's die ze ook kennen uit het Almeerse uitgaansleven", zegt organisator Sanne Engelmann. Dat kan terwijl ze zwemmen of op een luchtbed op het water liggen.

"Almere is best een muziekstad", ziet Mits Mitchel, "alleen hebben mensen soms het idee dat ze hier weg moeten gaan om het ergens anders te kunnen maken. Maar ik denk dat dit festival laat zien dat dat niet hoeft, dat je het hier ook kunt laten zien".

Ook de bar is bijna klaar

Blauwalg
Eén ding staat het drijvende Almeerse podium nog in de weg: een maand geleden werd er op het Almeerderstrand blauwalg geconstateerd. Vrijdagochtend hoort de organisatie of dat nog steeds aanwezig is.

In dat geval wordt het podium minder ver op het water geplaatst. Dat kan het publiek vanaf het strand alsnog van de muziek genieten, in plaats van dobberend op het water.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel