Geen geheimen: het succesrecept van het 65-jarig huwelijk van Fenny en Johan

NAGELE • Ma 19 augustus 2024 | 17:57 • Maandag 19 augustus 2024 | 17:57

"Het was héél warm, verschrikkelijk warm", herinnert de 86-jarige Fenny Woltinge uit Nagele zich haar trouwdag. Precies 65 jaar geleden stapte ze in het huwelijksbootje met haar man Johan (88).

Op 19 augustus 1959 werd het ja-woord gegeven. Johan droeg een driedelig pak, bestaande uit een streepjesbroek, zwart jasje en een gilet. Daaronder droeg hij een overhemd. "Ja, dat was ontzettend zweten", vertelt hij.

Het stel ging niet met een auto, maar met een bus naar de trouwlocatie. "Met de hele familie gingen we met de bus van ons huis naar het gemeentehuis", vertelt Fenny.

Ze woonden toen nog in de buurt van het Drentse Hoogeveen. Een jaar later, in 1960, verhuisden ze naar de polder. Toen waren de bomen langs de Nagelerweg nog amper hoger dan een meter. "We zijn polderbewoners en we horen bij de polder", zegt Johan, "Maar in hart en nieren blijven wij Drenten."

Hun geheim
Ze wonen nog altijd in Noordoostpolder. Inmiddels heeft het koppel dertien kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. En dan zijn er ook nog een aantal stief-kleinkinderen en stief-achterkleinkinderen.

Op de vraag 'wat is jullie geheim?' is het antwoord simpel. "We hebben geen geheim", zegt Johan lachend. Ook zijn vrouw lacht. "Voor niemand niet. Geheimen, daar doen we niet aan."

Burgemeester op bezoek
Het stel werd maandag door burgemeester Roger de Groot van Noordoostpolder in het zonnetje gezet. Met een bloemetje in de hand kwam hij op bezoek. "Van harte gefeliciteerd!" zei burgemeester De Groot. "65 jaar, zeg. Wat een eind he?"

Samen met de burgemeester en familie werd er vervolgens taart gegeten. Daarna nam De Groot weer afscheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel