Nieuw sportevenement in Almere om aandacht te vragen voor mentale gezondheid

ALMERE • Ma 19 augustus 2024 | 14:03 • Maandag 19 augustus 2024 | 14:03

Twaalf uur lang wandelen, rennen, fietsen of skeeleren; dat gaan deelnemers doen tijdens het nieuwe evenement 'Social Run – 12 uur editie' in Almere.

Op zaterdag 7 september worden deelnemers uitgedaagd om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen voor mentale gezondheid.

De Social Run – 12 uur editie is een toegankelijker alternatief voor de traditionele Social Run, die dit jaar voor de 13e keer wordt georganiseerd en waarbij deelnemers in estafettevorm 555 kilometer door Nederland afleggen.

Tijdens deze nieuwe editie gaan deelnemers tussen 09.00 en 21.00 uur wandelen, rennen, fietsen, skeeleren of op andere manieren kilometers afleggen, terwijl ze telkens terugkeren naar de Esplanade.

Meer dan alleen een sportief evenement
Bij de Social Run draait het om meer dan alleen het afleggen van kilometers. Het hoofddoel van de run is om meer aandacht te genereren voor mentale gezondheid.

Tijdens het evenement is er volop ruimte om verhalen te delen over mentale gezondheid. Met deze gesprekken hoopt de organisatie meer verbinding en begrip te creëren tussen deelnemers en bezoekers. Een deel van de opbrengsten gaat naar projecten die jongeren ondersteunen.

Meedoen is winnen
Net als bij de reguliere Social Run geldt ook voor dit evenement: meedoen is winnen. Het gaat niet om wie de meeste kilometers aflegt, maar om de deelname zelf en de impact die je hebt op mentale gezondheid.

Deelnemers kunnen kiezen hoe ze willen deelnemen: rennen, fietsen, wandelen, skeeleren, in een rolstoel of handbike, individueel of in een team.

De route is een ronde van ongeveer 5 kilometer die begint en eindigt op het festivalterrein van Connecting People. Je kunt zelf bepalen welke activiteit je kiest, hoe vaak je wisselt, en hoeveel tijd je besteedt aan pauzes.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel